Schapenwolcremes

Wolvet helpt de huid herstellen

Al onze crèmes hebben wolvet als hoofdbestanddeel. De samenstelling van wolvet lijkt erg op die van onze eigen huidvetten. Het wolvet wordt snel opgenomen en voedt onze huid met essentiële vetten. Dit zorgt ervoor dat de opperhuid herstelt zodat deze weer goed vocht kan vasthouden en het lichaam kan beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook voelt de huid weer zacht en soepel aan.

Bij eczeem, psoriasis en rosacea

Gebruikers van de Schapenwolcrème laten ons weten waarvoor of waartegen ze de crème gebruiken. Wij ontvangen positieve reacties van mensen die last hebben van hardnekkige huidaandoeningen zoals atopisch eczeem, psoriasis en rosacea. De huid is zachter, rustiger en minder geïrriteerd. Hier zijn wij blij mee! Wel vinden wij het belangrijk om te vermelden dat onze crèmes de oorzaak van de huidklachten niet weg kunnen nemen en wij adviseren dan ook om bij ernstige huidaandoeningen je huisarts te raadplegen.

Wolvet

Basis van onze Schapenwolcrèmes

Wolvet, ook bekend als lanoline, is het natuurlijk vet uit de vacht van het schaap. Je kunt het met het blote oog zien zitten als gele waas of korreltjes tussen de wolharen. De wolwasserij wast het wolvet uit de wol. Na reiniging en homogenisering gebruiken wij het als hoofdbestanddeel in onze crèmes. Daarnaast bieden wij ook pure wolvet en lanoline (75% wolvet, makkelijker smeerbaar) aan, welke een uitkomst kunnen bieden bij een zeer droge en ruwe huid en bij kleine, hardnekkige probleemplekjes zoals kloven.

Waarom is wolvet zo goed voor je huid?

Eigenlijk is het simpel: zowel de mens als het schaap zijn zoogdieren. Bij de mens wordt de huid beschermd en verzorgd door natuurlijke huidvetten. Bij het schaap wordt dit gedaan door het wolvet. De samenstelling van wolvet lijkt dan ook erg op die van onze eigen huidvetten.

Onze huid neemt het wolvet makkelijk op waardoor de opperhuid met essentiële vetten gevoed wordt en herstelt. Deze vetten houden het vocht vast en brengen de huid in prima conditie waardoor deze weer zacht en soepel aanvoelt. Ook beschermt het extra laagje wolvet tegen bacteriën en schimmels. Alles puur natuur, dus de huid ademt gewoon door!

Bij hardnekkige droge huidproblemen

Omdat wolvet zo’n unieke werking heeft kan het naast het dagelijkse gebruik ook een uitkomst bieden bij het behandelen en verzorgen van hardnekkige huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en kloven. Het schapenwolvet in de crème zorgt ervoor dat de huid minder uitdroogt en makkelijker herstelt. Onze crèmes bevatten een hoog percentage wolvet, waardoor de natuurlijke kracht van wolvet volledig benut wordt. En heel belangrijk: door de unieke samenstelling trekken de Schapenwolcrèmes snel in en voelen ze niet vet aan.

Nieuwsbrief

Hier kan je je aanmelden voor onze NIEUWSBRIEF
Aanmelden
© 2018 - 2020 Vaneleke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel